Menu
Your Cart
500₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞİNİZDE KARGO BEDAVA!

Sıkça Sorulan Sorular

KONSANTRE TEMİZLİK ÜRÜNÜ NEDİR?

Konsantre temizlik ürünleri su ile çoğaltılabilen ürünlerdir. Aktif temizlik bileşenleri bakımından yoğun bir formüle sahip olan konsantre temizlik ürünlerinin en önemli özelliği direkt kullanımlı ürünlere kıyasla daha az tüketim daha yüksek temizlik performansını sağlamasıdır. Taşıması ve depolaması çok daha kolay, daha az atık oluşturduğu için çevreci ürünlerdir.

KONSANTRE TEMİZLİK ÜRÜNÜ DİREKT KULLANILIR MI?

Konsantre temizlik ürünü, direkt temizlenmesi istenen yüzeylere uygulanmaz su ile seyreltilmesi gerekmektedir. Su ile seyreltilmemiş konsantre ürünler iyi performans gösteremedikleri gibi direkt kullanımlarda cilde teması halinde tahrişe neden olabilirler. Kir yoğunluğuna göre etikette belirtilen seyreltme aralıklarında seyreltilmeleri ürünün düzgün çalışmasını sağlayacaktır. Konsantre ürünler deterjan yapısını oluşturan hidrofilik (suyu seven) ve hidrofob (suyu iten) iyonik kısımlarını canlandırmamış ürünlerdir ve su ile çalışır hale gelirler. Aksi halde istenen performansı sağlayamazlar. Sizde kullandığınız konsantre ürünlerimizi ambalajının arkasında bulunan kullanım şekline göre seyrelterek kullanınız.

KONSANTRE TEMİZLİK ÜRÜNÜ İLE EN ETKİLİ SONUÇ NASIL ALIRIM ?

Kullanmakta olduğunuz ürünün seyreltme oranlarını ambalaj üzerinde görebilirsiniz. Kirin yoğunluğuna göre de belirtilen oran aralığında seyreltme yapabilirsiniz. Bu hem ekonomik hem de en etkili temizlik sağlar. Kullandığımız seyreltme suyunun daha yumuşak ve kireçsiz olması temizleme gücünü arttıracaktır.  Su kalitesi temizleme gücünü arttıran en temel unsurlardan biridir.

KONSANTRE TEMİZLİK ÜRÜNÜ DAHA TEHLİKELİ MİDİR?

Konsantre temizlik ürünleri yapılarında su ile seyreltildikten sonra daha iyi performans gösterdikleri için miktarca zenginleştirilmiş asidik, bazik, aktif ham maddelerle zenginleştirilmiş üründür. Bu derişik pozisyonun cildinize veya malzemelerinize tahriş ediciliği görülebilir. Fakat belirtilen oranlarda su ile seyreltilen ürünlerin tahrişliği azalmakla beraber ürün özelliğine göre doğru uygulandıkları alanlarda yüksek teknolojisiyle temizlik sağlar.

pH nedir?

Klasik tanımda 0-14 arasında değişen, ürünün asitlik gücünün göstergesidir. Temelde 0 a gittikçe asitlik 14’e doğru ise bazlık gücü artar olarak yorumlanabilir. Kimyasal anlamda –log[H+] sonucu olarak tanımlanır.

Ar-Ge nedir?

Araştırma geliştirme’ nin kısaltılmış halidir, firma için yapılan tüm araştırma ve geliştirme işlemlerini kapsar yeni reçete oluşturma, bu reçetelerin stabilite çalışmaları, güçlendirilmeleri, fiyat-performans değerlendirmeleri gibi alanlarda çalışma yürütülen her türlü işi kapsar.

Alkali ne demektir?

pH’ ı 7 den yukarıda olan, genel olarak tatları acı, cilde kayganlık hissi veren kimyasallardır.

Nötr ne demektir ?

pH değeri 7 olduğu zaman nötr noktadır. Su pH değerinin tam olarak 7 olması, kimyasal nötr olduğunun göstergesidir.

Aktif madde nedir?

Ürünün kullanım amacına yönelik doğrudan etkisi olan hammaddelerdir.

Yüzey aktif madde nedir?

Yüzey aktif madde suda veya sulu bir çözeltide çözündüğünde yüzey gerilimini etkileyen (çoğunlukla azaltan) kimyasal bileşik. Yüzey aktif maddeler aynı zamanda iki sıvı arasındaki yüzeylerarası gerilimi de etkiler.

Stabilizatörler nedir?

Aktif maddenin bozulmasını önleyen, çok yavaşlatan veya formülasyonun uzun süre dayanıklı kalmasını sağlayan maddelerdir.

Çözücüler (Solventler) ne anlama gelir?

Aktif maddenin çözünmesini ve sıvı formülasyonun içerisinde homojen (mütecanis) bir şekilde dağılmasını sağlayan kimyasal maddelerdir.

Emülgatörler ne demektir?

Birbiri ile karışmayan iki sıvının karışmasını sağlayan maddelerdir. “Emülsiyon konsantre” (EC) ilaçlarda kullanılır ve ilacın su ile homojen olarak karışmasını sağlar.

Asidite nedir?

Asidite, suyun bazı nötralize etme kapasitesinin bir ölçüsüdür. Doğal sular büyük ölçüde zayıf asitler içerirler. Zayıf asitlerin en önemlisi karbonik asittir. Karbonik asitin titrasyon eğrisi incelendiği zaman pH dönüm noktasına pH=8,2–8,3'den önce ulaşmadığı görülür.

Alkalite nedir?

Alkalinite, suyun asit tamponlanma kapasitesinin miktarsal ölçüsüdür ve suyun pH değişimine gösterdiği direncin derecesidir. Su içerisinde çözünmüş bulunan karbonatlar, bikarbonatlar ve hidroksitlerin toplam değerini ifade eder.

Sertlik nedir?

Metal iyonlarının sülfat, nitrat ve klorürlerinden kaynaklanan, ısıtılsa dahi çökmeyen ve ancak kimyasal işlemlerle giderilebilen sertliğe kalıcı sertlik denir. Geçici ve kalıcı sertliğin toplamına ise toplam sertlik veya genel sertlik denir. Sertlik ev veya endüstriyel suların kalitesini gösteren bir ölçüdür.

pH Kağıdı ne işe yarar?

pH test kağıtları sıvı maddelerdeki ph değerini ölçmenizi sağlayan ölçüm kağıtlarıdır. Asidik ve bazik çözeltilerin ph değerlerini kesin ve doğru bir şekilde ölçebilirsiniz.

Kalite Kontrol nedir?

Hammadde girişinden itibaren, ürün olarak çıkışına kadar hammadde, karışım, ambalaj, etiket kontrollerinin sağlanması işlemleri bütünüdür.

Solvent nedir?

Doğrudan sözlük anlamına bakıldığında çözücü olarak tanımlanmıştır. Fabrikamız solvent grubu ürünler de satmaktadır, bunlar daha çok sanayii ve kaba alanlarda kullanılmaktadır.

MSDS/SDS (Güvenlik Bilgi Formu) ne işe yarar?

Bir güvenlik bilgi formu, malzeme güvenliği veri sayfası veya ürün güvenliği veri sayfası, çeşitli maddelerin ve ürünlerin kullanımı için iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bilgileri listeleyen belgelerdir

TDS (Teknik Bilgi Formu) ne amaçla kullanılır?

Ürünün fiziksel ve kimyasal özelliklerini, ürünün kullanım talimatlarını içeren üretici tarafından hazırlanan belgedir. TDS yasal olarak hazırlanması bir belge değildir. Üreticiler msds (güvenlik bilgi formu) ile TDS ve analiz sertifikasını müşterilerine ulaştırırlar.

Analiz Sertifikası nedir?

Boya, çimento, asit vb. kimyasal maddeler gibi analiz gerektiren malların nem oranı, erime derecesi ve bu malların formüllerini oluşturan element ya da bileşiklerin ad ve oranlarını gösteren belgedir.

Viskozite nedir?

Viskozite, akmazlık veya ağdalık, akışkanlığa karşı direnç. Viskozite, bir akışkanın, yüzey gerilimi altında deforme olmaya karşı gösterdiği direncin ölçüsüdür. Akışkanın akmaya karşı gösterdiği iç direnç olarak da tanımlanabilir. Viskozitesi yüksek olan sıvılar ağdalı olarak tanımlanırlar.

Yoğunluk nedir?

Yoğunluk veya özkütle; fizikte ve kimyada, belirli sıcaklık ve basınç altında birim hacimdeki madde miktarıdır. veya harfi ile sembolize edilir. Yoğunluk, maddenin karakteristik özelliği olmasına rağmen yalnız yoğunluğu bilinen bir maddenin hangi madde olduğu anlaşılamayabilir.

Ürünü sipariş verdikten sonra takibini nasıl sağlanabilir?

Mevcut satış temsilciniz ile görüşebilir veya fabrikamızı arayarak satış destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

İade ve iptal süreci nasıl işler?

Ürünlerimiz hakkında oluşan en ufak talepleri bile gözardı etmiyoruz ve bütün süreçte destek oluyoruz. Talep ve şikayetlerinizi kalite@universalkimya.com.tr adresine iletebilirsiniz.

Hangi yollar ile iletişime geçilebilir?

Site üzerinden iletişim formunu doldurabilir, mevcut satış temsilciniz ile iletişime geçebilir veya doğrudan fabrikayı arayabilirsiniz. Gerekli tüm bilgiler sitemizin iletişim bölümünde yer almaktadır.

Ürünler hakkında detaylı bilgi için nasıl iletişime geçilebilir?

info@universalkimya.com.tr adresinden her ürün hakkında detaylı bilgi alabilir, Teknik Bilgi Sayfası ve Güvenlik Bilgi Formları ile ilgili sorunlar için doğrudan kalite@universalkimya.com.tr adresi ile iletişim sağlayabilirsiniz.

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.